Българинът Адриан Андреев се класира за финалния кръг на квалификациите на турнира по тенис на твърди кортове от категория АТП 250 в турския курорт Анталия с награден фонд 361 800 евро.

Участващият с "уайлд кард" Андреев стартира в пресявките с успех над седмия поставен Лукаш Клайн от Словакия с 6:3, 7:6(7) след 104 минути игра.

Lap.bg
33 снимки

19-годишният софиянец пропиля ранен пробив аванс, но със серия от четири поредни гейма той все пак взе първия сет. Андреев дръпна с 2:0 и във втората част, но Клайн успя да изравни, след което българинът отново взе инициативата и при 5:2 и сервис на съперника стигна до два мачбола, които пропусна. В последствие Андреев сервираше за мача, но 22-годишният словак, 296-и в света, отново върна пробива, а след това се стигна и до тайбрек, който беше много оспорван. 

В него българинът пропусна още един мачбол при 7:6 точки, но при 8:7 все пак успя да стигне до победата при четвъртата си възможност.

Така той заработи 1750 евро и 6 точки за световната ранглиста, в която заема 564-ото място. В решителния мач за влизане в основната схема той ще се изправи срещу италианеца Андреа Вавасори, 315-и в класацията на АТП.

По-късно днес на корта за първите си срещи от квалификациите ще излязат други двама български национали Димитър Кузманов и Александър Лазаров./БТА