Българският тенисист Адриан Андреев спечели своята първа титла от сериите "Чалънджър" на турнира по тенис на клей в Порто, Португалия. Надпреварата беше с награден фонд от 74 825 евро, а на финала Андреев показа впечатляваща форма, надигравайки испанеца Карлос Табернер с категоричното 6:3, 6:0.

Шестият поставен в схемата Андреев започна мача с известно колебание, губейки сервиса си в третия гейм на първия сет, което позволи на Табернер да поведе с 3:1. Въпреки това, българинът бързо се съвзе и не само успя да върне пробива в шестия гейм, но и показа доминация, спечелвайки 11 поредни гейма. Това му осигури убедителната победа за час и 48 минути игра.

С този успех, 23-годишният Андреев не само вдигна първия си трофей от сериите "Чалънджър", но и спечели 75 точки за световната ранглиста. Така той ще се изкачи от 261-во на 203-то място в класацията, което е значителен напредък и добър знак за бъдещето му в професионалния тенис.

Тази победа е голямо постижение за Адриан Андреев и показва потенциала му да се утвърди сред най-добрите в света. Българският тенисист продължава да впечатлява с играта си и демонстрира, че бъдещето му е изпълнено с още много възможности за успехи на най-високо ниво.