Българинът Адриан Андреев пропусна три мачбола и отпадна  на турнира по тенис на твърда настилка в зала  от сериите "Чалънджър" във френския град Роан с награден фонд 90280 евро.

Андреев загуби от участващия с "уайлд кард" представител на домакините Артюр Фис с 6:4, 4:6, 6:7(1) след  2:23 часа игра.

След размяна на ранни пробиви 21-годишният софиянец поведе с 3:1 и запази преднината си до края на първия сет. Във втората част той пропусна брейкбол при 2:2, а след това загуби подаването си в десетия гейм, а с това 18-годишният Фис изравни резултата.

В решаващия трети сет Андреев поведе с 4:2 гейма и при 5:4 сервираше за победата, но пропусна мачбол и Фис стигна до 5:5. Веднага след това българинът отново проби за 6:5, но при втория си опит на собствен сервис да си осигури крайния успех той пропиля още два мачбола и се стигна до тайбрек. В него представителят на домакините триумфира със серия от пет поредни точки.

За място на четвъртфиналите Фис ще играе срещу втората ракета на България Димитър Кузманов, който снощи елиминира водача в схемата  Раду Албот (Молдова) с 6:3, 6:4. Това ще бъде първа среща между двамата.

Друг български национал Александър Лазаров, който преодоля квалификациите,  стартира тази вечер след 20:00 часа в основната схема на сингъл срещу поставения под номер 2 френски левичар Юго Гастон, който е 132-и в световната ранглиста в момента, но е достигал до 58-ото място по-рано през годината.

В мач от първия кръг на двойки пък Кузманов и Андреев също по-късно днес ще се изправят срещу руснаците Алибек Качмазов и Алексей Ватутин.