Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Чалънджър" във Форли (Италия) с награден фонд 45 730 евро.

В мач от втория кръг Андреев победи с 6:4, 6:3 №283 в света Евгений Тюрнев от Русия. Срещата продължи 1 час и 22 минути.

В първия сет 20-годишният българин проби подаването на Тюрнев за 4:3, след което спечели поваданията си и затвори за 6:4. Във втория сет Андреев направи три пробива срещу един. Той поведе с 3:1, но допусна изравняване за 3:3. Веднага след това обаче си върна предимството при втората възможност в седмия гейм и дръпна с 4:3. Последваха два гейма за нашия състезател, в това число и пробив на нула в 9-ия гейм.

Това е четвърта поредна победа за Адриан на турнира. В първия кръг той елиминира с 6:2, 6:3 №308 в света Малек Джазири от Тунис. Преди това Андреев записа още две победи в квалификациите.

На четвъртфиналите българинът ще играе срещу №289 в света Еван Фърнес от Франция или №337 Ейдън Макхю от Великобритания.

Андреев направи решителен пробив за 4-3 в първия сет. Във втората част Адриан проби още първия гейм и след това успя да затвърди за 2-0. Тюрнев успя да отговори с рибрейк за 3-3, но Андреев взе следващите три гейма, а с това затвори мача в своя полза.