24-годишният френски тенисист Матьо Монкур - 119-и в световната ранглиста, бе намерен от приятелката си мъртъв до вратата на апартамента си в Париж.

Засега причината за смъртта не е известна, съобщи Екип. Миналата седмица Монкур достигна до полуфиналите на чалъндж турнира в Риека, а на Откритото първенство на Франция преди малко повече от месец отпадна във втория кръг.

През май Монкур получи наказание от пет седмици и бе глобен с 12 000 долара за залози на тенис мачове. Санкцията започна да тече от понеделник. Тенисистът се оплака, че първоначално наложеното му наказание е тежко, като се има предвид, че той никога не е залагал на свои мачове и повече от 3 долара.

Международният спортен арбитражен съд оповести, че Монкур е заложил 192 долара на 36 тенисмача през 2005 година, като намали наказанието от 8 на 5 седмици.

„Познавах добре Монкур. Това бе невероятен човек. Жестоко е, че е мъртъв”, заяви Патрис Ажелоер, бивш треньор на френския тим за купа Дейвис.

През април Матьо Монкур игра на турнира Загорка Къп в София, като се класира за осминафиналите, където отпадна от германеца Флориан Майер.