Рускинята Вера Звонарьова се класира за втория кръг на турнира по тенис за жени в Чарлстън с награден фонд 1,34 милиона долара, след като победи квалификантката от Тайван Чуан Чиа-Цзин с 6:2, 6:2.

Звонарьова е поставена под номер девет в основната схема, както и миналата година, когато достигна до полуфиналите, но се отказа поради контузия на китката. Рускинята се върна в топ 20 на света благодарение на силната си игра от началото на сезона, като има 21 победи и 6 загуби до момента и играна два финала в Хобърт и Доха.

От другите поставени напред продължават номер 10 Агнеш Савай (Унгария), номер 11 Агниешка Радванска (Полша) и номер 12 Катарина Среботник (Словения).

Радванска победи сънародничката си Марта Домаховска с 6:4, 4:6, 6:3. В изцяло японски сблъсък Ай Сугияна победи с 14 години по-младата си опонентка Аюми Морита с 6:4, 6:1. Досега двете имат по два успеха в срещите по между си.

Сорана Кристя от Румъния изоставаше с 0:4, но победи Ваня Кинг от САЩ със 6:7 (5), 7:5, 6:1, а Хисела Дулко от Аржентина се справи с Алиша Молик (Австралия) с 6:2, 6:3.

Американската квалификантка Аленсандра Сивънсън победи рускинята Алина Жидкова със 7:6 (6), 6:1 и в следващия кръг ще срещне номер 1 в схемата и миналогодишна шампионка Йелена Янкович от Сърбия.

Янкович, както и номер 2 в схемата и победителка от Амелия Айлънд Мария Шарапова (Русия) и 5-та поставена Серина Уилямс, шампионка от Индиън Уелс, почиват в първия кръг.