Бившата номер 1 в света Жустин Енен от Белгия се оттегля окончателно от тениса, заради неприятна контузия в лакътя.

Тенисистката заяви в изявление: "Днес, след проведените медицински прегледи стана ясно и докторите се съгласиха, че моят лакът е прекалено наранен, за да мога да продължавам да се занимавам с моята работа на най-високо ниво и със същата страст".

На 14 май 2008 година Енен, която има седем спечелени титли от Големия шлем, изненадващо обяви, че се отказва от професионалния тенис и смята да посвети повече време на семейството си и на нещата, за които винаги е мечтала, но не е успявала да намери време. В продължение на повече от година тя бе категорична, че няма никакво намерение да се завръща обратно на корта, но на 22 септември 2009 година все пак реши да се завърне на корта. Енен заяви тогава, че е била инспирирана от факта, че Роджър Федерер спечели всичките турнири от Големия шлем, а Ким Клайстерс се завърна успешно в спорта и спечели "US Open".

Енен, която напоследък усложни контузията в лакътя, възнамеряваше да играе тенис на най-високо ниво най-малко до Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.