Четирикратната победителка от Откритото първенство на Франция Жустин Енен отпадна изненадващо в първия кръг на турнира по тенис за жени в испанската столица Мадрид с награден фонд от 3.5 милиона евро. Белгийката загуби с 6:4, 5:7, 0:6 от французойката Араван Резай.

Енен спечели титлата на клей в Щутгарт миналата седмица и е определяна за една от скритите фаворитки в стартиращото по-късно този месец Открито първенство на Франция. Тя победи Саманта Стосър за първата си титла след 19-месечно отсъствие от професионалния тенис, но направи редица грешки срещу Резай и логично отпадна в толкова ранна фаза в Испания.

Бившата номер едно в света Мария Шарапова също записа загуба в първия си мач от месец март насам, когато получи тежка контузия в ръката. Рускинята отстъпи с 4:6, 3:6 на чехкинята Луси Сафарова в първия кръг.

Сафарова, която преди месец отстрани световната номер две Каролин Вожнячки в Щутгарт, проби цели четири пъти подаването на Шарапова. С това чехкинята продължи отличното си представяне на клей през този сезон и се запъти към осминафинал срещу номер шест в схемата Елена Дементиева от Русия.