Навръх женския празник 8 март се изиграха първите срещи от квалификационната фаза на традиционния осмомартенски турнир на Интерактив тенис Ladies Night 2021 | TC 1882. 

Домакин на надпреварата е клуб 1882, а за участие се записаха рекордните 28 тенисистки. Сред тях има момичета, които за пръв път се пускат в официално състезание и ще тестват физическата и психическата си сила в играта на точки. В турнира участва и тенисистка, която пътува специално от Карлово.

В първия ден от състезанието изключително интересни двубои направиха Биляна Атанасова, която се завърна на корта след майчинство и победи с 10:6 в тайбрека Йоана Янкова. Росица Попова спечели трудно над Алекс Трендафилова в тайбрека с 10:8. След края на срещите момичетата останаха да поиграят и размениха телефоните си за бъдещи спаринг игри.

Под N1 в схемата на Ladies Night 2021 | TC 1882 е поставена Стефка Бончева, която спечели осмомартенския турнир на ИТЛ през миналата година и има десетки победи в надпреварите на лигата. Основните й конкурентки за титлата са Ива Дарданова, Радост Стефанова и Искра Бочева, но не са изключени изненади и от другите състезателки. За пръв път турнирът се провежда с квалификации, а мачовете от основната схема стартират в сряда.

По случай 8 март всяка участничка в Ladies Night 2021 ще получи подаръчен козметичен комплект на Рефригеранс, осигурен от Дансон. От любителската лига гарантират равностойни първи мачове благодарение на специалната рейтингова система, която отчита уменията на корта и резултатите в изиграните срещи. Турнирът ще приключи следващата неделя.