Хакери върлуват не само сред българските институции. Жертва на такава атака се оказа и победителката от Уимбълдън Симона Халеп, чийто профил в Инстаграм стана жертва на нагли измамници, които се опитаха да източат пари от последователите ѝ. 

Тя има 1.3 млн. последователи в тази социална мрежа и изведнъж във вторник там се появи съобщение: "Здравейте, моля ви за помощ! В момента съм в Швейцария и банковите ми сметки тук не работят по някаква причина. Пратете ми на тази нова банкова сметка 500 евро, още през уикенда ще ви ги върна в троен размер."

Не е ясно дали някой се е вързал на тази лъжлива обява. Самата Халеп призна, че е станала жертва на хакерска атака и този пост вече е изтрит, а тя самата си е върнала контрола върху профила си в Инстаграм. На практика, той е стоял хакнат само няколко часа. Но достатъчно, за да събере 18 хил. лайка...

Симона Халеп е една от най-богатите тенисистки, като само от наградни фондове е спечелила 33 208 806 долара в цялата си кариера и е 5-а във вечната ранглиста по постъпления в цялата история на този спорт. Повече от нея са спечелили само Винъс и Серина Уилямс, Мария Шарапова и Каролине Вожняцки.