Американката Джесика Пегула спечели 10 от 12-те последни гейма и се наложи над неспиращата да прави грешки Елена Рибакина със 7:5, 6:2, за да стартира с успех в група А на Финалния турнир на WTA, който се провежда в Канкун (Мексико)=

Разчитащата на силни сервиси Рибакина водеше с 5:3 в първия сет и вървеше към спечелването му, тъй като подаваше в деветия гейм. Но Пегула направи тотален обрат на събитията на корта с точно този решаващ пробив в мача. След това американката използва инерцията, за да затвори сета и спечели общо четири поредни гейма, завършвайки с прехвърлящ удар над безпомощната състезателка от Казахстан, която в срещата направи 35 непредизвикани грешки.

"Имам чувството, че тя направи буквално пред очите ми няколко неочаквани и нелепи грешки. И аз успях да се възползвам от това с бърза реакция и след това да продължа със същата инерция във втория сет", заяви Пегула след мача пред Tennis Channel, щастлива от победата на старта на финалния турнир за сезона на женската тенис-асоциация.

Пегула на 5-о място в схемата на турнира, ще се изправи във вторник срещу Мария Сакари (Гърция, номер 8) във втория си двубой в потока. Снощи Сакари отстъпи на Арина Сабаленка, която е номер 1.

Финалният турнир на WTA се провежда от 29-и октомври до 5-и ноември с участието на осемте най-добри състезателки на сингъл, както и с осемте най-добри двойки при жените.

А водачката в световната ранглиста Арина Сабаленка нямаше много работа срещу Сакари в другата среща. Сабаленка спечели цели 11 поредни гейма преди гъркинята да вземе дори и един. Така тенисистката от Беларус тръгна комфортно с 6:0, 6:1. Сакари влезе в последния момент в турнира, тъй като трябваше да замени контузената Каролина Мухова (Чехия).

Сабаленка спечели срещата за час и 16 минути, а във 2-ия сет два от геймовете ги взе на нула.

Mачовете в група В започват днес със срещата между номер 2 в света Ига Швьонтек (Полша) и Маркета Вондроушова преди на корта да излязат шампионката от Откритото първенство на САЩ Кори Гоф и Онс Жабюр (Тунис) /БТА