Датчанката Каролине Возняцки ще играе на финала на турнира по тенис за жени в Москва, след като се наложи с 6:3, 6:7(4), 6:4 срещу шведката София Арвидсон. В третия си мач за титла през сезона тя ще срещне австралийката Саманта Стосър, която победи с 2:6, 6:3, 6:2 сръбкинята Ана Иванович.

Мачът, в който бяха регистрирани 18 успешни пробива, започна сравнително лесно за Возняцки, която спечели пет поредни гейма за триумф в първия сет. През втората част обаче и двете състезателки загубиха ритъм в своя сервис. Поставената под номер 11 датчанка подаваше за мача при 6:5 във втория сет, но допусна пробив и в крайна сметка Арвидсон спечели тайбрека на четири загубени разигравания. Всичко обаче приключи в десетия гейм на последната част, когато шведката, номер 46 в света, изпрати бекхенд в мрежата.

"На тази настилка е много трудно да печелиш всяка точка и трябва да се бориш докрай. Точно тя даде предимство на Арвидсон, защото влоши моята игра, а и тя играе силно цяла седмица. Все пак, доволна съм от победата и се радвам, че се класирах на финал", каза Возняцки.