Номер 1 в света Каролина Возняцки се класира за полуфиналите на турнира по тенис в германския град Щутгарт с награден фонд 721 хиляди долара.

Возняцки преодоля труден старт на мача срещу представителката на домакините Андрея Петкович, но в последствие стигна до успеха с 6:4, 6:1 за 94 минути.

Петкович започна силно и поведе с 4:1 и 40:0 при собствен сервис, но до края на срещата успя да спечели още само един гейм.

"Със сигурност направих страхотен обрат в първия сет. Имах късмет да спечеля първия сет, но след това показах отличен тенис и съм доволна от начина, по който завърших мача", коментира Возняцки, която записа десета поредна победа.

Датчанката вече има три титли през сезона, а за място на финала тя ще се изправи срещу полякинята Агниешка Радванска. Радванска се нуждаеше от два часа, за да преодолее съпротивата на участващата с "уайлд кард" германка Кристина Бароа със 7:5, 6:3.

В другия полуфинал миналогодишната вицешампионка Саманта Стосър (Австралия) ще се изправи срещу друга представителка на домакините Юлия Гьоргес.

Поставената под номер 5 Стосър се справи с втората в схемата Вера Звонарьова от Русия с 2:6, 6:3, 7:6(3) за 2:37 часа. Гьоргес пък стана първата германка на полуфинал в Щутгарт след Анке Хубер през 1999 година, след като се наложи над сънародничката си Забине Лизицки с 6:4, 6:4 за 92 минути.