Двукратната шампионка и защитаваща титлата си от миналия сезон Каролине Возняцки (Дания) пропусна мачбол и отпадна в третия кръг на турнира по тенис на трева в английския град Ийстбърн с награден фонд от почти 1 милион долара.

Поставената под номер 11 Возняцки загуби от осмата в схемата Арина Сабаленка (Беларус) с 6:2, 4:6, 6:7(5) след почти два часа и половина игра в повторение на миналогодишния финал.

Сабаленка игра агресивно и пласира 40 печеливши удара срещу 21 на съперничката, за да вземе реванш за поражението си от датчанката в мача за трофея през 2018 година.

Возняцки започна силно със серия от пет поредни гейма и взе лесно първия сет. Във втората част тенисистката от Беларус дръпна с 5:2 и изравни. В решителния трети сет датчанката поведе с 5:2, а при 5:3 тя сервираше за победата, но пропусна мачбол и Сабаленка изравни. В последвалия тайбрек беларускинята дръпна с 5:2 точки и това се оказа решаващо.

На четвъртфиналите Сабаленка ще срещне поставената под номер 3 Кики Бертенс (Холандия), срещу която няма победа в три мача досега./БТА