Номер 1 в света Каролине Возняцки се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ след лесна победа с 6:2, 6:0 срещу Аранча Рус от Холандия. Датчанката спечели след точно 63 минути игра, въпреки изгубените геймове в началото на първия сет срещу номер 82 в световната ранглиста Рус.

Във втория сет Возняцки демонстрира силен начален удар, който й помогна да надиграе представителката на Холандия с лекота.

В следващия кръг датчанката ще срещне американката Ваня Кинг, надиграла в два сета Ярмила Гайдошова (Австралия).

Серина Уилямс, 3-кратна шампионка в Ню Йорк, спечели с 6:0, 6:1 срещу Махаела Крайчек (Холандия). Подкрепяна от феновете в Ню Йорк американката игра силно и приключи двубоя за по-малко от един час.

В друга среща от втория кръг поставената под номер 4 в основната схема Виктория Азаренка (Беларус) надигра с 6:4, 6:3 аржентинката Хисела Дулко.

Сръбкинята Йелена Янкович, финалистка от турнира в Синсинати през август, надигра родената в Сърбия - Йелена Докич, с 6:3, 6:4. По време на мача играещата за Австралия - Докич, на няколко пъти почувства болки в гърба и това й попречи да играе на пълни

обороти.

Шампионката от 2004 година Светлана Кузнецова отстрани британката Елреба Балтача след 6:4, 6:3.

Бившата номер 1 в света Ана Иванович (Сърбия) се класира за третия кръг бе игра, след като чехкинята Петра Четковска се отказа от участие в турнира заради контузия.

Номер 7 в основната схема Франческа Скиавоне от Италия спечели очаквано срещу Маряна Лучич (Хърватия) с 6:1, 6:1.