Четирикратната шампионка и участваща с "уайлд кард" Каролине Возняцки отпадна в първия кръг на турнира по тенис в Ню Хейвън (САЩ) с награден фонд 761 хиляди долара.

Представителката на Дания, която е бивша номер една в световната ранглиста, загуби с 5:7, 2:6 срещу Йелена Остапенко.

19-годишната Остапенко изоставаше с 3:5 срещу по-опитната си противничка в първия сет, но успя да пробие сервиса на датчанката и да постигне обрат. Във втората част Остапенко на два пъти спечели подаването на Каролине Возняцки. Във втория кръг на турнира латвийската тенисистка, номер 39 в класацията на УТА, ще се изправи срещу поставената под номер едно в схемата Агниешка Радванска (Полша).

На Олимпийските игри в Рио де Жанейро намиращата се на 51-во място в световната ранглиста Возняцки отпадна във втория кръг срещу Петра Квитова. Чехкинята, която е поставена под номер шест на турнира в Ню Хейвън, продължава във втория кръг след победа с 1:6, 6:1, 6:3 срещу американската квалификантка Луиза Чирико. Следващата съперничка на трикратната шампионка и защитаваща титлата си от миналия сезон Квитова е играещата с "уайлд кард" Южени Бушар. В първия кръг канадката победи лесно с 6:2, 6:1 срещу германката Аника Бек./БТА