Световната номер 1 в женския тенис Каролине Возняцки (Дания)спечели 12 поредни гейма срещу Флавия Пенета (Италия) и спечели с 6:2, 6:0 срещата си от четвъртфиналите на тенис турнира в Доха (Катар) с награден фонд 721 000 долара.

Возняцки, ще играе на полуфиналите срещу Марион Бартоли (Франция), която отстрани Шуай Пън (Китай) с 6:2, 6:2. Датчанката, която е номер 1 в схемата, спечели миналия уикенд титлата в Дубай. Тя вече има осем предни победи, въпреки че срещу Пенета загуби първите два гейма в мача. Каролине Возняцки се появи на загрявката за двубоя с футболна фланелка на Ливърпул с името на капитана Стивън Джерард на гърба й.

"Аз съм голям фен на Ливърпул. Ливърпул играе тази вечер  срещу Спарта Прага в Лига Европа) и аз съм убедена, че ще бъде добър мач и феновете ще са доволни", коментира датчанката.

В оспорван мач рускинята Вера Звонарьова, номер 2 в схемата, победи Даниела Хантухова (Словакия) със 7:5, 6:7 (5:7), 7:5 и се класира за полуфиналите. Срещата продължи повече от 3 часа. В късния мач Йелена Янкович (Сърбия) играе с Клара Закопалова (Чехия).