Водачката в схемата Каролина Возняцки (Дания) и миналогодишната финалистка Винъс Уилямс (САЩ) ще играят за титлата на турнира в Оукланд (Нова Зеландия) с награден фонд 250 хиляди долара.

Возняцки постигна трудна победа над четвъртата в схемата Барбора Захлавова Стрицова с 4:6, 6:3, 6:4 след повече от два часа и половина игра. Само първият сет продължи 61 минути, най-вече заради маратонския шестия гейм, в който се стигна до 11 изравнявания. Датчанката навакса изоставане от 4:6 и ранен пробив при 0:2 във втората част, след като взе 10 от следващите 13 гейма, което се оказа решаващото. Така за първи път в кариерата си Возняцки ще играе финал на първия турнир за годината, в който участва.

В спора за трофeя датчанката ще се изправи срещу номер 3 Серина Уилямс, който разгроми сънародничката си Лорън Дейвис с 6:0, 6:3. Уилямс взе първите седем гейма в двубоя, а след това от 2:3 във втория сет направи нова серия четири гейма, за да триумфира. Така 34-годишната американка се класира за втора поредна година на финала в Оклънд, който през миналия сезон загуби от Ана Иванович (Сърбия) с 2:6, 7:5, 4:6.

Уилямс се стреми към 46-ата си титла на сингъл в мача срещу друга от бившите номер 1 в световната ранглиста Возняцки, която има 22 трофея досега./БТА