Датчанката Каролин Вожняцки детронира шампионката от 2018 и 2019 година Юлия Гьоргес и се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Оклънд (б.а. Нова Зеландия) с награден фонд 275 хиляди долара.

Поставената под номер 5 Вожняцки надделя над четвъртата в схемата германка с 6:1, 6:4 за 75 минути и сложи края на поредицата от 12 победи на Гьоргес в надпреварата.

Датчанката, която обяви, че ще прекрати кариерата си след Откритото първенство на Австралия в края на януари, прекъсна серията от две загуби от Гьоргес в Оклънд, включително на финала преди две години.

За място на финала Вожняцки ще срещне американката Джесика Пегюла, която елиминира Ализе Корне с 6:0, 3:2 и отказване на французойката заради травма на крака.

В другия полуфинал ще се срещнат американките Серина Уилямс и Аманда Анисимова. Поставената под номер 1 Уилямс се справи по-добре с трудните условия заради силния вятър и спечели срещу германката Лаура Зигемунд с 6:4, 6:3, а третата в схемата Анисимова надделя над участващата с "уайлд кард" канадка Южени Бушар с 6:2, 3:6, 6:4.