Лидерката в основната схема Екатерина Александрова изненадващо отпадна в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Лион, Франция. Рускинята загуби неочаквано с 3:6, 4:6 срещу Клара Таусон, която демонстрира отличен втори сервис през цялата среща.

Датчанката, заемаща 139-то място в световната ранглиста, приключи първата част с ас и по-късно триумфира в двубоя след грешка при ретур на Александрова.

Таусон спечели титлата при девойките на Откритото първенство на Австралия през 2019 година. Това е втора паметна победа в кариерата на датчанката след успеха срещу Дженифър Брейди на „Ролан Гарос“.

В следващия кръг на турнира Клара Тоусон ще играе срещу Тимеа Бабош от Унгария, победила Варвара Грачева (Русия) с 6:4, 5:7, 6:3.

Втората поставена в схемата Фиона Феро пък се спаси от изненадващо отпадане, след като трябваше да играе близо три часа срещу Магдалена Фреч при победата си с 5:7, 7:5, 7:5.

Полякинята, номер 161 в класацията на WТА, постигна пробив още в първия гейм на двубоя, но след това изостана с 4:5, за да спечели следващите три гейма и да поведе в резултата.

В оставащите две части тенисистките си размениха общо десет пробива, но успехът беше в полза на французойката.

Номер шест в схемата Сорана Кърстя (Румъния) загуби от Нина Стоянович с 4:6, 0:6. Сръбкинята достигна до полуфиналите на двойки на Откритото първенство на Австралия по-рано през сезона.