Напоследък, Винъс Уилямс доста често използва възможността да благодари на своето семейство за подкрепата в най-трудните моменти.  Семейство Уилямс е едно от най-легендарните в историята на тениса, а Винъс и Серина завинаги остават легендарни фигури в този красив спорт заради своите огромни постижения.

Сега, за пореден път по-голямата от сестрите Уилямс изказа възхищението си от своята сестра и сподели какво стои зад нейния успех.

„Серина е феноменална. Аз винаги съм се възхищавала на нейната упоритост и  борбеност. Доста често сме говорили с нея за тенис и тя постоянно ми казваше, че работи, за да бъде номер 1 в света и нищо друго не я интересува. Още тогава разбрах, че Серина ще е по-успешната от двете ни, въпреки че повечето хора се съмняваха в това и смятаха, че аз ще съм по-добрата. Е, ситуацията не се разви по този начин и моята по-малка сестра постигна  велики неща. Не се страхувам да кажа, че в последно време се замисляме какво ще правим след тениса, но  истината е, че ние винаги сме работили. Отново ще намерим нещо подходящо за нас, което да ни доставя удоволствие“, каза 7-кратната шампионка от „шлема“ и бивша  световна номер 1.