Като бивша световна номер 1 и 7-кратна шампионка от турнирите на „Големия шлем“, Винъс Уилямс е преминала през сериозни препятствия, за да  се превърне днес в една от най-успешните тенисистки в света.

Уилямс, която показва и сериозно спортно дълголетие, разкри тайната на своята успешна кариера. Американката сподели, че е трябвало да се справи с редица трудности, за да бъде най-добрата в световния тенис и да триумфира в  турнирите от  „Големия шлем“. 

„Когато се връщам назад през годините, единственото, което мога да кажа е, че бе изключително трудно. Да достигнеш върха е едно, но да останеш там е съвсем различно нещо. За щастие аз бях най-добрата в женския тенис, достигнах до номер 1 в ранглистата  и съм повече от горда със себе си. Тайната на абсолютно всичко в живота е борба. Неспирна и всекидневна борба за всичко, което желаеш и искаш да постигнеш. Пречките по пътя са наистина много, но само от теб зависи да издържиш и да се справиш с напрежението". 

"Днес е доста модерно да се говори за психичното здраве, все повече хора говорят по тази тема. Аз считам, че е напълно нормално да  имаме психически затруднения и да преминаваме през кризи. Това е напълно логично, защото сме хора и имаме свои чувства и емоции.  Още от дете  ме научиха да се боря и да не се отказвам. Същото важи и за сестра ми, и това, което сме постигнали не е никак малко. Само ние двете и нашите близки знаем през какво  сме преминали“, каза Уилямс.