Винъс Уилямс е една от най-големите легенди на световния тенис. 7-кратната шампионка от „шлема“ продължава да се състезава по турнирите от най-висока категория, въпреки вече сериозната си възраст, но по-голямата от сестрите Уилямс за пореден път доказва, че възрастта е само число. Американката дори записа  първата си победа  на надпреварата в Мелбърн, броени дни преди началото на откритото първенство на Австралия.

Винъс се справи със съпротивата на нидерландката Аранча Рус и по този начин си уреди среща с Петра Квитова. Мач, който безспорно предизвиква интерес у  всички любители на тениса. Бившата световна номер 1  сподели няколко думи за това, какво е чувството да си толкова години на корта и да продължаваш да играеш качествен тенис дори и срещу много по-млади опоненти.

„Това, което ме държи толкова време в тениса е мотивацията и жаждата за победи. Вече повече от 20 години със сестра ми се опитваме да сме сред най-добрите и смятам, че можем да бъдем пример за голяма част от младото поколение. Благодарна съм, че въпреки всичко продължавам и не мисля за отказване поне засега. В Австралия нещата вървят чудесно и всички се грижат много добре за нас. Щастлива съм, че въпреки пандемията  играем пред голям брой публика, това е прекрасно за всеки един спортист. Ще играя, докато мога и се надявам да поддържам високо ниво още дълго време“,  каза 40-годишната Винъс