Винъс Уилямс победи своята сестра Серина в три сета и регистрира третата си победа на корта в Доха. Очакванията за "благоприятен роднински резултат в полза на Серина" не се получиха и съвсем в духа на честната и спортсменска борба Винъс победи.

Номер 1 в света Йелена Янкович (Сърбия) постигна втора победа в бялата група на първенството на УТА и се класира за полуфиналите на надпреварата.

Янкович се справи с рускинята Светлана Кузнецова със 7:6(6), 6:4 за 110 минути, информира БТА. Успехът на сръбкинята прати на полуфиналите и Вера Звонарьова (Русия), която също има две победи след първите си две срещи. Двете ще се срещнат утре за определянето на победителя в групата.

Янкович стартира отлично срещу Кузнецова и проби съперничката си още в първия гейм. Тя продължи да доминира и при 5:4 сервираше за сета, но се провали.

Сръбкинята отново проби за 6:5, но пак не успя да затвори първата част при собственото си подаване веднага след това.

В тайбрека Янкович поведе с 5:2, пропиля два сетбола при 6:4, но все пак спечели първата част след 8:6 точки. Вторият сет започна без пробиви, а след третия гейм сръбкинята поиска медицински таймаут заради болки в долната част на гърба.

"Физиотерапевтката ми каза, че има нещо разместено. Не знам какво точно, но се надявам да се оправя за утрешния мач", коментира Янкович.

След паузата нивото на тениса падна. Сръбкинята обаче успя да взима собствените си подавания, а при 5:4 реализира пробив, възползвайки се от поредица от грешки на съперничката си.

"Радвам се, че спечелих в два сета и се класирах за полуфиналите. Знам, че ще завърша годината като номер 1, но много искам да се представя добре на този последен за сезона турнир", каза Янкович, която пласира 21 печеливши удара в срещата.

Кузнецова не успя да се възползва от физическите проблеми на съперничката си във втория сет и отпадна от борбата за трофея.

Рускинята допусна цели 39 непредизвикани грешки, които се оказаха фатални.

Бяла група:

1-Йелена Янкович (Сърбия) - 6-Светлана Кузнецова (Русия) - 7:6(6), 6:4

Временно класиране:

1. Йелена Янкович (Сърбия) 2 2 0 4:0 2 точки

2. Вера Звонарьова (Русия) 2 2 0 4:1 2

3. Ана Иванович (Сърбия) 2 0 2 1:4 0

4. Светлана Кузнецова (Русия) 2 0 2 0:4 0

Лилава група:

7-Винъс Уилямс (САЩ) - 3-Серина Уилямс /САЩ/ - 5:7,6:1,6:0

2-Динара Сафина (Русия) - 5-Елена Дементиева (Русия) - по-късно днес

Временно класиране:

1. Винъс Уилямс (САЩ) 3 3 0 6:2 3 точки

2. Серина Уилямс (САЩ) 2 1 1 3:2 1

3. Елена Дементиева(Русия) 1 0 1 1:2 0

4. Динара Сафина (Русия) 2 0 2 0:4 0