Двукратната шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис Винъс Уилямс се класира за четвъртфинал, след като в труден мач се наложи над Шахар Пеер (Израел) със 7:6, 6:3. Уилямс имаше проблеми със сервиса си, както и с върнатите топки от поставената под номер 16 в схемата Пеер. В първия сет по-голямата от сестрите Уилямс успя да реализира две от всичките си 10 брейк-пойнта, което я доведе едва до тайбрек.

В първия сет двете си размениха по два пробива, като при 6:5 в полза на Пеер двете се бориха 11 минути, за да стане ясно, че мачът отива в тайбрек. Там Винъс поведе най-напред с 5:1, след това с 6:2 и накрая 7:3.

В следващата част от мача обаче благодарение на настойчивост и на повече физическа сила американката спечели и продължава напред. Тя реализира ранен пробив за 2:1, както направи същото и в седмия гейм, за да стане 5:2.

Макар и да изглеждаше трудно днес, балансът на Винъс срещу тази съперничка е 5-0 победи, включително 3-0 през годината. На четвъртфинала Винъс ще играе с италианката Франческа Скиавоне, която елиминира Анастасия Павлюченкова (Русия).

Австралийката Саманта Стосър елиминира Елена Дементиева с 6:3, 2:6, 7:6. Финалистката от Ролан Гарос показа силен характер, въпреки че беше близо до отпадането. Тя спаси четири мач-бола в последния трети сет и се поздрави с успех за волята си. Участието на четвъртфинал на US Open е първо за австралийката в този турнир. Стосър ще играе в следващата фаза на състезанието с белгийката Ким Клайстерс.