Винъс Уилямс победи Карла Суарес Наваро с 6:3, 6:2, за да достигне до полуфиналите в Индиън Уелс, където през 1997 година направи големия си пробив като 16-годишна квалификантка.

До този момент Уилямс не е достигала до финал на силната надпревара, а ако иска да стигне до него, ще трябва да се справи с 20-годишната Дария Касаткина, която през тази седмица играе изумително и на 1/4-финалите победи Анжелик Кербер с 6:0, 6:2.

Уилямс се нуждаеше от само 71 минути, за да пречупи съпротивата на испанката за четвърти пореден път. "Не ме интересува какво се случва на корта, просто се опитвам да изпълнявам своята игра", сподели Винъс след успеха.

В същото време Касаткина бе още по-категорична срещу фаворитката и записа нова впечатляваща победа след тези над шампионката от US Open Слоун Стивънс и №2 в света Каролине Возняцки. Касаткина започна турнира под №19 в света, но с достигането до топ 4 ще стигне до рекордно №15 или №16, а при титла може дори да влезе в топ 10.

"От резултата изглежда, че е лесно, но естествено не беше. Знаех, че ако в един момент загубя концентрация само за секунда, тя ще се завърне и тогава ще започне голямата битка."