Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна още на старта на квалификациите на турнира в зала в румънския град Клуж-Напока с награден фонд от 251 750 щатски долара.

Томова, която бе поставена под номер 1 в квалификационната схема, отстъпи с 4:6, 1:6 на румънката Кристина Дину, която е номер 357 в световната ранглиста и участва с „уайлд кард“.

Двубоят започна позитивно за българката, която първа стигна до пробив, за да поведе с 2:1 в първия сет, но впоследствие Дину изравни при 3:3. За съжаление, в десетия гейм, когато 27-годишната софиянка сервираше за оставането си в сета тя допусна да бъде пробита за втори път, което сложи и точка на спора в първия сет.

Втората част премина изцяло под диктовката на румънката, която даде само гейм на нашето момиче и след 6:1 и точно час игра Кристина Дину се поздрави с крайния успех.

По този начин световната №298 се доближи само на крачка от влизане в основната схема, а в следващия си двубой ще срещне победителката от двубоя между Катерина Байндъл и Исалин Бонавентюр.