Българката Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на двойки на международния турнир "Алианц Къп" в София с награден фонд 25 хиляди долара. Томова и Лина Гьорческа от Македония, поставени под номер 4, стартираха с победа с 6:2, 6:4 за 74 минути над белгийките Мари Беноа и Кимбърли Цимерман.

Така за място на полуфиналите двете ще се изправят срещу друга българка Юлия Стаматова и Лу Бруло (Франция). Двете по-рано днес победиха категорично с 6:2, 6:2 за 66 минути българския дует Елена Тренчева и Розалина Юсева с на червените кортове на ТК "Левски" в столичната Борисова градина. 14-годишната Тренчева и 15-годишната Юсева направиха дебют на двойки в турнирите на ITF.

Друга българка Ани Вангелова и Мария Качар (Сърбия) също стигнаха до четвъртфиналите след лесен успех с 6:2, 6:2 срещу състезаващите се за Турция българки Хюлия Есен и Лютфия Есен. Така Вангелова и Качар очакват двубой срещу румънките Жаклин Адина Кристиан и Николета Даскалу, които изненадващо елиминираха поставените под номер 2 представителки на домакините Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска със 7:6(5), 6:3.

Михаела Кафтанова и Габриела Михайлова, които спечелиха титлата на двойки на Държавното лично първенство по тенис за жени през миналата седмица, отпаднаха в първия кръг след поражение с 1:6, 2:6 от Тереза Мръдежа (Хърватия) и Паула Ормаечеа (Аржентина)
Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова и Мелани Стоке (Норвегия) пък претърпяха поражение на старта от водачките в схемата на двойки Валентини Граматикопулу (Гърция) и Кирин Льомоан (Холандия) с 0:6, 3:6.