Световната номер 13 в женския тенис Надя Петрова заяви, че Цветана Пиронкова е топ играч. Рускинята смята, че залата ще бъде пълна в двубоя й срещу първата ракета на България.

Министърът на Физическото възпитание и спорта Свилен Нейков имаше леката ръка да изпрати Цветана Пиронкова в група заедно с шампионките на двойки от турнира в Истанбул - Надя Петрова и Мария Кириленко и китайката Цзе Чжън.

„Жребият е нормален. Няма значение в коя група си, защото съперничките са равностойни, а групите са достатъчно трудни. Надявам се да имам време да почина преди първия ми мач и да съм свежа за моята първа среща“, коментира Петрова.

„Рано или късно трябва да играя срещу Мария Кириленко. Двете сме тренирали заедно, така че сме наясно със силните и слабите си страни. Аз съм наясно с нейния стил на игра, а тя с моя. В този случай обаче не смятам, че ще има някакви лични чувства, защото ние се изправяме една срещу друга и двете ще се опитаме да спечелим мача и да покажем най-доброто, на което сме способни. Ще сме изцяло фокусирани върху този мач“, добави рускинята.

"Ако играя мощно срещу Пиронкова, предимството ще бъде мое. Всеки играч е труден и не мога да избера един точно определен. Жребият е доста изравнен, всички тенисистки са доста постоянни и имаха добър сезон - затова са и тук. Така, че ще трябва да играя на най-високото си ниво срещу всяка."

„Не съм нервна. Мачовете в Истанбул бяха различни. Не съм изморена. Смятам обаче, че момичетата, които са дошли по-рано в София имат леко предимство. Те вече са и запознати с предимствата на корта и на залата.“

„Сигурна съм, че залата ще бъде пълна, когато играя срещу Цветана Пиронкова. Тя е топ играч. Аз я срещнах тази година и този мач не беше успешен за мен. Сега ще се стремя да я победя“, продължи номер 13 в световния тенис.

"Беше много добра година, спечелих две титли. Най-голямата ми титла бе в Токио на сингъл, както и на двойки в Истанбул. Не съжалявам и съм много доволна от сезона си."

„Ще бъде чудесно за мен, ако успея да завърша сезона с титлата от този турнир. Сезонът като цяло е доста успешен за мен, както на двойки, така и на сингъл. Вчера с Мария спечелихме турнира на двойки в Истанбул и ще бъде феноменално, ако успея сега да спечеля и Турнира на шампионките в София“, каза още Надя Петрова.