Сексапилната руска тенисистка Мария Кириленко изрази задоволство от факта, че София е домакин на Турнира на шампионките.

„В този турнир взимат участие осем от най-добрите тенисистки и трябва да бъда готова да играя срещу всяка една от тях. Надявам се аз и Надя да се класираме за полуфиналите на турнира“, коментира рускинята.

„Срещу Пиронкова съм играла отдавна. Тя е най-добрата българска тенисистка. Пиронкова ще играе в своята страна пред пълни трибуни и ще има пълната подкрепа на привържениците. Ще бъде чудесно чувство за нея, но може би ще има и повече напрежение върху нея“, добави Кириленко.

„За първи път съм в България и София. Все още не съм имала възможност да видя залата. Ще имам няколко дни, за да разгледам София. В Истанбул с Надя направихме няколко много добри мача. След спечеления турнир в Истанбул съм в много добро настроение. Щастлива съм, че спечелихме един от най-важните турнири през сезона“, продължи номер 15 в света.

„Мотивирана съм да покажа най-доброто от себе си в предстоящия турнир. Доволна съм, че ще взема участие в този последен турнир за годината и след това идва време за малко почивка. Не съм изненадана, че София е домакин на този турнир. Аз съм доволна, че София е домакин, защото е по-близо до моя роден дом в Русия“, каза още Мария Кириленко.