Втората в схемата Вера Звонарьова се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след победа над чехкинята Ивета Бенесова с 6:4, 6:1. Рускинята, която загуби финалите на последните два турнира от Големия шлем "Уимбълдън" и "Ю Ес оупън", не срещна съпротива от непоставената Бенесова и спечели мача с втория мачпойнт. Звонарьова започна колебливо и допусна два пробива в първия сет, но бързо ги върна и успя да вземе първата част с 6:4. Във втория сет 26-годишната рускинята нямаше никакви проблеми и даде само гейм на съперничката.

На четвъртфиналите Звонарьова ще срещне друга чехкиня – Петра Квитова, която надигра Флавия Пенета (Италия) с 3:6, 6:3, 6:3. 25-а в схемата Квитова спечели победата за 115 минути игра и за първи път достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън оупън. "Бях много нервна в първия сет. Знаех, че ще ми трудно и затова исках просто да се концентрирам върху всяка точка", каза Квитова.

На четвъртфиналите продължава и 12-а в схемата Агниешка Радванска, която надигра китайката Шуай Пън със 7:5, 3:6, 7:5. Следващата съперничка на полякинята ще бъде победителката от срещата Ким Клайстерс - Екатерина Макарова.