Ани Вангелова загуби с 3-6, 1-6 от германката Шарлот Клазен в приятелски мач, приключил преди минути. Българката не показа добра игра и логично отстъпи пред своята 24-годишна съперничка.

Вангелова спечели първия гейм в мача, но Клазен реализира пробив и осъществи пълен обрат. Българката върна жеста и поведе с 3-2, но от този момент нататък германката напълно диктуваше събитията и направи серия от четири поредни гейма, спечелвайки сета с 6-3 след 45 минути игра.

Във втория сет Вангелова не оказа почти никаква съпротива на своята съперничка. Клазен бързо поведе с 2-0, като Вангелова не отбеляза точка във втория гейм. Българката намали на 2-1, но това бе последният позитивен момент за нея в този мач. Подобно на първия сет Клазен отново направи серия от четири поредни гейма и спечели мача без особени проблеми.

Така негативната серия за Вангелова продължава, след като българката не успя да запише победа на приключилия наскоро демонстративен турнир „Eastern European Championship“, провел се в акадаемията на Янко Типсаревич в Белград.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.