Българката Александрина Найденова се класира за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на червени кортове в Баото (Китай) с награден фонд 60 хиляди долара. Найденова и Алисън Бей (Австралия), поставени под номер 2, победиха с 6:4, 7:6(6) представителките на домакините Цзяхуей Чън и Ин Чжан.

С успеха българката заработи 418 долара и 29 точки за световната ранглиста при дуетите, а за място на финала двете ще се изправят срещу Андрея Амалия Роска (Румъния) и Шилин Сю (Китай).

В надпреварата на сингъл по-рано днес Найденова отпадна във втория кръг след поражение с 3:6, 3:6 от седмата в схемата Нина Стоянович (Сърбия).

В същото време, друга родна тенисистка - Юлия Стаматова се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под номер 5 Стаматова надделя над Мира Антонич (Австрия) със 7:5, 6:2 след 104 минути игра. 24-годишната левичарка първоначално пропия аванс от 5:2, но след 5:5 спечели следващите седем гейма по пътя си към крайната победа.

Така тя заботи 2 точки за световната ранглиста и 367 долара. В надпреварата на двойки Стаматова и германката Наталия Седлиска, четвърти в схемата, ще играят по-късно днес на четвъртфиналите срещу китайките Чжъма Ду и Шоу На Му. /БТА