Серина Уилямс смята, че Мария Шарапова е фаворитка в предстоящия мач между двете бивши номер 1 в света от четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

36-годишната американка участва в първия си турнир от Големия шлем след раждането на дъщеря си Алексис-Олимпия през миналия септември.

Уилямс е в серия от 18 поредни победи срещу Шарапова, срещу която е спечелила 19 пъти в 21 мача, а последната й загуба е в края на 2004 година на Шампионата на УТА.

"Мисля, че Шарапова е фаворитката в мача. Тя се завърна на корта преди повече от година, докато аз едва сега започвам. Все още се опитвам да разбера къде точно се намерим и накъде да продължа. Мисля, че предстоящият мач между нас е още един тест. Тя винаги играе добре тук. За мен този двубой ще бъде добра възможност да разбера на какво ниво се намирам и да продължа да прогресирам", коментира трикратната шампионка на "Ролан Гарос" Уилямс.

За последно двете играха на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари 2016 година, когато американката спечели с 6:3, 6:1, а в последствие стигна и до титлата.

Шарапова пък даде положителна допинг-проба за "мелдоний" след двубоя и беше наказана за 15 месеца.

Двете не са в добри отношения, особено след излизането на биографията на рускинята през септември миналата година, в която е отделено доста място на Серина Уилямс. 

"Мисля, че в тази книга има доста слухове за мен. Това, което прочетох, доста ме разочарова. Очаквах с нетърпение биографията и исках да я прочета. Но се оказа, че в книгата има много неща за мен. Това ме удиви. Не очаквах в книгата да ми бъде отделено толкова голямо внимание, при това в нея да има толкова лъжи.

Не изпитвам негативни емоции към нея. Просто ми е малко обидно от всичките тези слухове в нейната книга. Винаги съм казвала, че жените трябва да се подкрепят и успехът на една от нас да вдъхновява останалите", каза Уилямс.

"До историята с допинга тя играеше много силно. Сега отново набира форма. Аз винаги играя на предела на възможностите си, както и всяка съперничка срещу мен. Надявам се, че ще бъде максимално готова", каза още тя. 

Шарапова е двукратна шампионка на "Ролан Гарос".