Капитанът на женския национален отбор по тенис Зина Гарисън официално потвърди, че Серена Уилямс няма да вземе участие в полуфинала на Фед Къп срещу Русия. Тенисистката, която получи травма на големия пръст на ръката, ще бъде заменена от Мейлен Ту, която заема 41-о място в ранглистата при жените, информира Associated Press.

„Разговарях със Серена. Лекарите препоръчаха да не играе през следващата седмица, за да не задълбочи травмата си. Ние знам, че мачът с Русия ще е труден, независимо дали тя ще участва или не”, заяви капитанът.

29-годишната Мейлен Ту ще играе за националния отбор на САЩ за първи път. Освен нея в състава попадат още Винъс Уимямс, Лиза Реймънд и Кинг.

След като стана ясно, че Мария Шарапова и Светлана Кузнецова окончателно отпаднаха от тима на Русия, в списъка са записани имената на Анна Чакветадзе, Надежда Петрова, Елена Веснина и Алла Кудрявцева.

Двубоят е насрочен за този уикенд (14-15 юли) и ще се проведе в САЩ. В другата полуфинална двойка ще се изправят един срещу друг тимовете на Италия и Франция.