Номер 1 в световната ранглиста при жените Серена Уилямс отказа участие в първия мач на САЩ от турнира по тенис за смесени отбори "Хопман Къп" в австралийския град Пърт. Двукратната шампионка от надпреварата Уилямс информира организаторите, че няма да може да играе около час преди срещата си с Елина Свитолина от Украйна. Причината е, че 34-годишната американка страда от възпаление на коляното. 

"Серена загряваше за двубоя и се надяваше да участва, но получи болки. Тя искаше да играе, но не се чувстваше достатъчно добре", коментира директорът на състезанието Пол Килдери. 

34-годишната Уилямс, която не е играла от Откритото първенство на САЩ през септември миналата година, беше заменена в състава на САЩ от 20-годишната Виктория Дювал, която е достигала до 87-ото място в света през 2014 година, но в момента е 656-а в класацията на УТА, след като отсъства дълго време от корта заради раково заболяване, което преодоля, за да се завърне в игра през миналото лято. 
Отпадането на Уилямс се отрази на американците, които загубиха с 1:2 победи от Украйна в първия си мач от група "А". 

Свитолина спечели срещу Дювал с 6:4, 6:1, а Александър Долгополов отнесе Джак Сок с 6:4, 6:2. При смесените двойки Дювал и Сок пък надделяха над Свитолина и Долгополов с 6:2, 6:3, но с това направиха поражението си малко по-почетно. Уилямс все пак се надява да се завърне в състава на САЩ за утрешния мач срещу тима на Златна Австралия./БТА