Националка на България за Фед Къп Изабелла Шиникова записа трета победа и спечели първото място в група "D" на демонстративния турнир по тенис на червени кортове в Белград, организиран от Академията на Янко Типсаревич.

Шиникова победи Наталия Костич от Сърбия с 6:3, 6:0 за 67 минути, спечели групата с 3 победи и 1 загуба и продължава в следващата фаза на надпреварата. За Костич това беше първа загуба в турнира.

Шиникова направи два пробива по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част беше безапелационна и не даде нито гейм на съперничката си.

По-рано днес първата ракета на България Виктория Томова постигна четвърта поредна победа и спечели първото място в група "С". Томова надделя над Лина Гьорческа (Северна Македония) с 6:3, 6:2 за 75 минути и завърши с пълен актив, с което продължава в следващата фаза на надпреварата без загубен сет.

По-късно днес Ани Вангелова ще търси първи успех в последния си мач в група "А" срещу Деа Харджелаш (Босна и Херцеговина), като и двете нямат шансове да се класират за следващата фаза на турнира./БТА