Втората ракета на България Виктория Томова ще играе срещу представителката на домакините Ирина Фалкони в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Двубоят е първи в днешната програма на корт номер 17 на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк и ще започне след 18.00 часа българско време.

Пиронкова пропуска Ю Ес Оупън заради контузия

Томова е 164-а в световната ранглиста, с 45 места по-напред от американската си съперничка.

22-годишната софиянка има гарантирани 2 точки за класацията на УТА и 5606 долара за участието си в пресявките, а при успех и класиране за втория кръг тя ще заработи 20 точки и 10900 долара.
Двете имат един мач помежду си в квалификациите в Маями през пролетта на този сезон, който Фалкони спечели убедително с 6:2, 6:1.

Другата българка, която участва в пресявките в Ню Йорк, Сесил Каратанчева пък ще започне участието си утре срещу номер 26 в предварителната схема Аранча Рус (Холандия).

Каратанчева, 224-а в света в момента, води с 3:1 победи срещу Рус, като за последно двете играха през 2015 година в Чарлстън, когато българката триумфира с категоричното 6:2, 6:1. Холандката е 141-а в ранглистата на УТА.

Първата ракета на страната Цветана Пиронкова отказа участие в квалификациите заради травма./ БТА