Бившата 32-а ракета в света Бояна Йовановски взе решение да сложи край на кариерата си на 26-годишна възраст.

"Първата част от моя живот в професиите стигна своя край. Кариерата ми на професионална тенисистка приключи. След дълги размишления, многобройни травми и операции ми бе трудно да взема окончателно решение. Както преди усещам страстта си към тениса и съревнованията, но организмът ми не може да се справи. Не мога да тренирам и играя така, както съм свикнала, не мога да се раздавам напълно и да реализирам професионалните си цели и заради това нямам друг избор", написа Йовановски в акаунта си в социалната мрежа Facebook.

Тя дебютира в Тура през 2010-а година, а две години по-късно в Баку спечели първата си титла. През 2012-а също така помогна на националния отбор на Сърбия да стигне до финала на Купата на федерациите. През 2013-а година завоюва титлата на турнира в Ташкент. След като две години не игра тенис заради травма, тази година се върна в Тура, като игра в квалификациите на надпревари на WTA и в няколко съревнования на ITF.

"Тенисът ми даде много, обогати живота ми. Имах възможност да пътувам, да се срещам с хора и да намирам приятели. Тенисът ще остане голяма част от моя живот. Следващата ми цел е да уча психология и да работя като треньор. Тенисът е живота ми, моята любов. Така ще бъде винаги", заключи Йовановски. /БГНЕС