Тенисистка Алиса Клейбанова получи подкрепата на десетски свои колеги и хиляди фенове. Състезателката има нужда от най-голяма поддръжка точно сега, заради тежките дни, които я сполетяха. Самата Алиса реши да разкаже за проблемите си в открито писмо. Тенисистката се намира на лечение в Перуджа и се лекува от болестта на Ходжкин (форма на рак).

„Настана трудно време за мен. Имам проблеми със здравето – лимфома на Ходжкин, една от формите на рак. Намирам се на лечение в Италия и всичко тече гладко, но трябва голямо търпение, а аз съм длъжна да бъда силна, за да преодолея това. Хубавата новина е, че след лечението, което ще продължи още няколко месеца, ако се чувствам добре, има шанс отново да играя тенис”, сподели в откритото писмо Клейбанова.

Редица нейни колеги от корта веднага я подкрепиха, като изказаха мили думи за нея и в същото време й вдухнаха кураж:

Линдзи Дейвънпорт: „Моля се за Алиса!”

Саня Мирза: „Току-що разбрах, че Алиса Клейбанова, с която спечелихме младежкия Уимбълдън, е болна от рак. Моля се за нейното оздравяване. Едно от най-добрите момичета. Ще ни липсва по турнирите. Молете се и вие за нея.”

Елена Балтача: „Алиса, ти си истински боец!”

Шахар Пеер: „Алиса, знам, че ти си силен и позитивен човек и ще победиш рака. Аз и моето семейство те подкрепяме и ти изпращаме енергия.”