Победителката от последното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис Мария Шарапова вече е в Израел. Рускинята е част от националния отбор на страната за двубоите от 1/4-финалите за Фед Къп, след като през миналата година влезе в противоречие с капитана на тима Шамил Тарпищев.

По време на първата тренировка в Израел заедно със съотборничките си, именитата състезателка изрази недоволството си от качеството на покритието на настилката. Това обаче бързо бе забравено от хубавата Маша, която заедно с хора от своя екип реши да поиграе тенисбол.

По време на заниманието Мария намери място на корта, което може да поднесе неприятна изненада по време на мачовете, тъй като повърхността променя изцяло траекторията на отскока на топката.

„Линията на това място е по-висока с няколко сантиметра, отколкото на общото ниво на корта. Топката отскача в страни”, обясни 20-годишната тенисистка.

Трябва да се отбележи, че вятърът в Израел също е доста силен, а това изключително много затруднява тенисистките.

След края на заниманието капитанът на руския национален отбор Шамил Тарпищев предложи на възпитаничките си да поиграят на тенисбол. Отборът се раздели на две и момичетата започнаха да ритат специалната за целта топка през мрежата. Всяка спечелена точка видимо радваше емоционалната Шарапова, която се опита да спечели дори този импровизиран турнир.