Аманда Анисимова прави все по-сериозен прогрес в световния женски тенис. Американката, която е само на 20, отново загатна за много добро бъдеще, още през миналата седмица в Мадрид, когато достигна до четвъртфиналите. 

Полуфиналистката от „Ролан Гарос“ 2019, ще търси силно представяне и в  Рим, като тя започна успешно участието си в италианската столица, преодолявайки съпротивата на чешката квалификантка Тереза Мартинцова. Във втория кръг обаче, препятствието за Анисимова е далеч по-сериозно, като тя ще срещне, световната номер 32 Белинда Бенчич.

Въпреки трудното предизвикателство, което я очаква, в лицето на швейцарката, талантливата състезателка  сподели, че вярва в себе си и е готова за  предстоящия двубой.

„Познавам Бенчич добре и зная какво да очаквам от нея.  Когато приключих мача си с Мартинцова, съвсем случайно срещнах Белинда и пожелах успех в следващия мач. След това погледнах схемата, и осъзнах, че ще се изправим една срещу друга. Ще стане добър спектакъл, убедена съм в това, защото тя играе добър тенис и ще се радвам да играя срещу нея. Ще направя всичко възможно да спечеля и да продължа напред“, каза Анисимова.