Мария Шарапова не е просто класна тенисистка. С външния си вид и тяло на супермодел, рускинята се оказа желано лице на много продукти за красота и мода. Била е на корицата на няколко модни и спортни списания и винаги изглежда зашеметяващо. Всъщност, петкратната носителка на Големия шлем e направила толкова много успешни сделки, че през 2014 г. тя бе обявена за най-високо платената жена в света на спорта от списание Forbes, оставяйки Серина Уилямс зад себе си.

Ако се чудите каква е бюти рутината на тенис звездата и как тя успява да изглежда толкова добре през цялото време, ето няколко съвета споделени от самата нея.

Подходящ слънцезащитен крем 

Гледайки безупречната ѝ блестяща кожа, е много трудно да си представим, че тя тренира с часове под жаркото слънце. За да се увери, че кожата ѝ остава непокътната, Мария прилага слънцезащитен крем почти веднага след като се събуди - прави това още от тийнейджърските си години. Тя нанaся продукт с лека текстура и висок фактор 50, който задължително да не пари на очите ѝ при потене.  

Тайната на сияйната кожа

пиар

Наред с прилагането на слънцезащитен крем има още нещо, което тенис звездата прави веднага след като се събуди - пие много вода. Това ѝ помага да остане хидратирана и да поддържа кожата ѝ свежа и сияйна. В едно от многобройните си интервюта тя казва, че обикновено се събужда и изпива повече от половин литър вода, само за да подготви ума си и да осъзнае, че трябва да пие вода. 

Красива коса 

Е, няма как да подминем и косата ѝ, която е в пълен унисон с деликатната визия на Шарапова. Когато е на корта, тя винаги е вързана на опашка, а за червения килим обикновено залага на нежни и романтични вълни. Нещо, което засега е почти константно при нея е цветът. Коафьорите ѝ използват светлата гама от бои за коса и вплитат руси кичури като акцент. 

Достатъчно сън 

пиар

От решаващо значение за нея е да почива правилно и да спи достатъчно, за да изглежда свежа и да остане активна през целия ден. Шарапова обожава да си взима кратки дремки дори и през деня. Това е станало част от режима ѝ още в ученическите години. Тогава между двете тренировки - сутрин и следобед - тя се е отдавала на 45-минутен сън. Обича да прави това и днес, стига да има възможност.

Правилно хранене 

Семплата храна е ключът. Красавицата предпочита да яде малко пиле и много зелени зеленчуци преди мач. Освен това обича прясно изцедени плодови сокове, които си приготвя сама. За да стане сокът ѝ свеж, тя обикновено добавя киви и лимон. 

Режим на тренировка  

пиар

Разтягане, джогинг за загряване на плажа, два часа тренировка по тенис, основни упражнения, пилатес и интервални сесии на колело или на хълмове и пясъчни дюни са любимите форми на упражнения на Шарапова. За да се почувства пълна с енергия за цялата седмица, тя посещава спортни масажи, а под душа редува студена и топла вода. Когато си взема вана пък, добавя етерично масло от лавандула.