Каролин Гарсия изпрати една чудесна 2022 година. Французойката завърши изключително силно миналия сезон, след като успя да спечели финалния турнир на WTA. През настоящата кампания, Гарсия вече изигра един финал, а това се случи пред родна публика в Лион.

Световната номер 5 към момента участва на силната надпревара в Дубай, а във втори кръг я очаква среща с американката Мадисън Кийс. Представителката на Франция се надява да продължи с успешните резултати и тепърва да показва най-доброто от себе си.

„Имам големи амбиции за бъдещето и желая с всяка седмица да вървя само нагоре. Не е нещо ново за мен да бъда част от топ 10 на световния елит, и преди съм изпитвала подобно чувство, но сега сякаш всичко е съвсем различно. Към момента не поставям граници пред себе си и смятам, че мога да постигна още много. Това 5-о място в ранглистата не ме задоволява, а желанието ми е да атакувам поне челната тройка и да се установя там за дълго. Просто трябва да остана спокойна, въпреки очакванията на хората и голямото напрежение. Само от мен зависи да остана там, където съм сега, защото определено е чудесно да си една от най-добрите в тура и да печелиш големите трофеи“, каза тенисистката.