Малко не достигна на Мадисън Кийс да се класира за финалите на женската тенис асоциация. Годината за американката бе повече от позитивна и 11-ата позиция в световната ранглиста изобщо не е случайна. Сега 27-годишната тенисистка сподели своя най-запомнящ се момент през годината и обяви своите амбиции за следващия сезон.  

"Мисля, че изпращам една чудесна година. Нещата за мен определено се получиха и няма как да не съм доволна от себе си. Ако трябва да определя най-запомнящия момент за мен през сезона, това със сигурност бе, когато вдигнах трофея в Аделаида. Просто беше прекрасно да стартирам 2022 с титла и това ми даде страшно много увереност. Впоследствие изиграх страхотен Аustralian Open, където достигнах до полуфиналите и отново показах, че мога да се меря с най-добрите. 

Имах и  доста други силни изяви, като полуфинала в Синсинати например и съм пределно мотивирана да продължа по същия начин. Сега ще се отдам на малко почивка и след това започвам да се готвя за новия сезон и се надявам да постигна още по-добри резултати“, каза Кийс