През тази седмица даваме началото на сезона на „клей“. Предстоят редица турнири при мъжете и жените, където специалистите на „червени кортове“ ще могат да се изявят и да покажат най-добрия си тенис.

И, макар че тази настилка не е най-подходяща за американските тенисисти, световната номер 24 Мадисън Кийс е твърдо уверена, че може отново да триумфира на родна земя. През тази седмица тя ще защитава титлата си на турнира в Чарлстън, където триумфира през 2019 година. 

Финалистката от US Open 2017 се надява, че ще покаже най-доброто и ще вдигне трофея в края на седмицата. „Винаги пристигам в Чарлстън с голямо удоволствие, защото този турнир е специален за мен. Когато спечелиш дадена титла, тя завинаги остава в сърцето ти и ти искаш да бъдеш шампион отново и отново. Мисля, че съм готова за предизвикателството и желая да дам най-доброто във всеки мач. Да, не е лесно да се играе на клей, доста по-различно е от твърдите кортове, но смятам, че моята игра е подходяща за всички видове настилки. Искам пак да спечеля титлата и вярвам, че мога да го направя, подготвена съм физически, а и психически за всичко, което ме очаква. Зная, че напоследък нещата не ми се получават много добре, но точно тук  бих могла да преобърна сезона си“, каза Кийс.