Да си №1 в изключително популярен спорт като тениса носи много дивиденти. В последните месеци Наоми Осака научи това много бързо. 

Японката, която спечели последните два турнира от Големия шлем, подписа поредния много изгоден спонсорски договор. Той е свързан с екипировката ѝ на корта - Осака вече е част от звездното тенис семейство на Nike, след като до момента играеше с екипи на другия голям спортен концерн Adidas.

За първи път Осака ще дебютира с новата марка по време на силния турнир в Щутгарт по-късно през месеца.

"Горда съм да бъда част от семейството на Nike и съм развълнувана да навляза във всички възможности, които Nike предлага", сподели Осака със специално изявление. "Nike има легендарни постижения, пишейки история и очаквам с нетърпение да бъда част от тези моменти в следващите години."

"Наоми е невероятен талант, който добавяме към нашия състав. Тя ще ни помогне в желанието да вдъхновим новата генерация спортистки", сподели пък вицепрезидентът на компанията Ейми Монтаж.

Невероятните резултати на корта за Осака я превърнаха в изключително желан партньор за много компании. Това е нейният шести спонсорски договор откакто спечели US Open 2018.

От Nike устроиха на Осака много приятно посрещане в "семейството" - с посещение на мача от NBA между Голдън Стейт Уориърс и Лос Анджелис Лейкърс. Преди и след двубоя тя се срещна с големите звезди Леброн Джеймс и Кевин Дюрант.

Японката е поредната голяма тенисистка в семейството на Nike, присъединявайки се към Серина и Винъс Уилямс, Мария Шарапова, Симона Халеп и други.