Испанката Карла Суарес Наваро победи с категоричното 6:2, 6:0 поставената под номер 3 в схемата Агниешка Радванска от Полша и се класира на финал в турнира по тенис за жени в Катар, който е с награден фонд от 2.818 милиона щатски долара. Тя ще играе за титлата срещу 18-годишната латвийка Елена Остапенко, която отстрани отказалата се поради контузии в левия крак и гърба германка Андреа Петкович. 

Суарес Наваро, осма в схемата на турнира, загуби само два гейма срещу Радванска и спечели мача за едва 62 минути. Полякинята водеше с 3:1 в мачовете си срещу Суарес Наваро преди началото на полуфинала, като тя дори спечели с 6:1, 6:3 четвъртфиналния двубой между двете в Мелбърн по-рано през сезона. Испанката обаче игра перфектно, изпрати 21 печеливши топки в полето на съперничката и загуби само един гейм на собствено подаване. 

Суарес Наваро спечели първия сет в рамките на 29 минути и не се затрудни особено във втория, въпреки че падна лошо на корта при преследване на дълга топка и поиска медицински таймаут. 

"Чувствах се прекрасно по време на мача, а тя изглеждаше уморена след 3-сетовия двубой срещу Винчи. Работих много време, за да стигна до този успех. Вече съм в челната десетка на ранглистата и това ме прави щастлива", каза победителката.

Турнир по тенис за жени в Доха с награден фонд 2.818 милиона долара, полуфинали:

8-Карла Суарес Наваро (Испания) - 3-Агниешка Радванска (Полша) 6:2, 6:0
Елена Остапенко (Латвия) - Андреа Петкович (Германия) 7:5, 1:0 и отказ /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS