Българката Юлия Стаматова се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 5 Стаматова победи драматично Виктория Кулик от Полша със 7:5, 0:6, 7:6(4) след почти три часа игра.

22-годишната левичарка навакса пасив от 1:4 в първия сет, но във втората част допусна рязък спад и не успя да вземе дори гейм. В решителния трети сет Стаматова на два пъти изоставаше с пробив, но успя да изравни при 3:3, а при 6:5 тя пропусна три мачбола при подаване на съперничката си. Последвалият тейбрек започна равностойно, но след 4:4 българката взе три поредни разигравания, за да триумфира.

Така българката си осигури 1 точка за световната ранглиста и 196 долара, а за място на четвъртфиналите тя ще играе срещу Анастасия Смирнова (Белгия). Стаматова участва и в надпреварата на двойки. Българката и Аминат Кушкова от Русия, поставени под номер 2, стартират директно от четвъртфиналите, където съпернички утре ще им бъдат Сладжана Савелич (Черна гора) и Ифей Ян (Китай)./БТА