Агентът на руската тенисистка Мария Шарапова - Макс Айзенбад от компанията IMG, помоли капитана на националния отбор на Русия Шамил Тарпищев да не вика бившата номер едно в световната ранглиста за полуфинала на Фед Къп, ако отборът стигне до този етап.

От своя страна Тарпищев даде своето предварително съгласие за това, но подчерта, че окончателното си решение по този въпрос ще вземе след февруарските двубои в Израел, в които Шарапова би трябвало да вземе участие.

Освен това, капитанът на националния отбор ще се съобрази и със състава на САЩ, с който Русия ще играе, при успех в Израел.

Най-вероятно молбата на Айзенбад е свързана с това, че полуфиналът на Фед Къп за 2008 година е насрочен за средата на април, когато Мария ще се готви за Ролан Гарос.

Очаква се в двубоите с американките да се включи Светлана Кузнецова, която също помоли Тарпищев да играе само един мач на полуфиналите.

Според местните медии, теоретично може да стане така, че Шарапова да участва само в един мач за Фед Къп.

През 2007 избухна скандал в националния отбор, след като капитанът реши да остави хубавата Маша извън състава, заради непрестанните и откази да играе за страната си, като тогава тя се оправдаваше с травми.